Правителството е готово да представи приложение за мобилни устройства, с което

...
Правителството е готово да представи приложение за мобилни устройства, с което
Коментари Харесай

МС ще представи мобилно приложение за карантината

Правителството е готово да показа приложение за мобилни устройства, с което де се наблюдава пътя на носителите на ковид, съобщи шефът на Националния действен щаб ген. Мутафчийски. Посредством геолокация, приложението ще засича контактните лица от първа степен, както и възможното движение на към този момент карантинираните лица.

Преди дни стана ясно, че израелската държавна компания RAFAEL е предоставила своята разработка, която работи в Израел. Апликацията „ Hamagen “ ( " Щит " ) наблюдава местонахождението на потребителя и по-късно го съпоставя с известни придвижвания на диагностицираните с COVID-19, с цел да ревизира дали пътеките са се пресичали през предходните 14 дни

Ако приложението откри съвпадане, че потребителят е бил в една и съща зона едновременно, притежателят на смартфона се свързва с уеб страницата на Министерството на здравеопазването за информация какво да прави по-нататък и по какъв начин да се записва като влиза в самокарантина. 

Подобна система за първи път бе приложена в Сингапур, такава работи в Южна Корея, а от няколко дни в Полша използват приложение „ Kwarantanna Domowa “ (домашна карантина). В Полша, да вземем за пример, карантинираните би трябвало да си създадат селфи и да го изпращат при поискване, а системата разпознава кой е на фотографията и по кое време е направена тя. 

Германия се надява до седмици също да вкара приложение за смарт телефони, което да оказва помощ за следене на болестта от ковид.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР